Баба Марта

Традицията с посрещането на Баба Марта всяка година вълнува децата по всички краища на България. Понякога толкова сме свикнали с тази традиция ,че не си даваме сметка колко специален е този единствен ден в годината за най-малките ,които с отворени очи очакват своето здраве и късмет, запечатани на своите ръчички.

Празникът в първия ден на март ни разбужда за пролетта. Но най-нетърпеливи са най-малките. Защото пролетта за тях означава повече игри навън.

Да изтупаме зимата

Баба Марта изтупва пухената си завивка,
но за радостна изненада на децата,
във въздуха политат бели балончета.
Кое дете може да им устои?

Късно ли е за Баба Марта да ходи на градина?
Не😊

Сигурни сме, че целият педагогически екип с часове е работил с децата по теми, свързани с предстоящите пролетни празници. Децата вече са нетърпеливи за срещата с нашите герои. И ние с въодушевление и отдаденост ще отговорим на техните очаквания. Ето какво сме приготвили ние от Маджик Парти Арт за децата в детската градина или в училище, за да отпразнуват заедно и с настроение посрещането на Баба Марта.

  • Интерактивна история „Легенда за Баба Марта“ – с участие на Баба Марта и внучката й Мартина
  • Мартеничка за всяка ръчичка – баба Марта ще окичи децата с мартенички
  • Пухкава погача за здраве – къшей за всеки за здраве и сила
  • Фото предложение (допълнителна опция) – обща и/или индивидуална снимка, която чудесно се допълва с разработената от нас картичка-трансформърс, свързана едновременно с празника 8-ми март (под формата на паспарту) и Великден (под формата на кошничка за великденско яйце).

Интерактивна история
„Легенда за Баба Марта“

Нашите актьори са подготвили динамично и ангажиращо мини представление. Първо внучката ще разбуди детското любопитство и нетърпение с въпроси и закачки за чакания гост. После непредсказуемата баба ще се появи за да разкаже от първо лице легендата за Баба Марта по забавен и интерактивен начин. Ще хвърчи „пух“ от завивката на Баба Марта, ще кацат пиленца по детските ръчички, но спокойно, това са просто балончета 😊. До края на представлението импровизираната сцена ще е празнично осеяна с малки бели и червени балончета. Преди децата да изпратят баба Марта, ще си направят обща снимка (опция).

Мартеничка за всяка ръчичка

Приготвили сме традиционни мартенички, които Баба Марта ще върже на детските ръчички. Ще има и изненади, които децата много обичат – част от реквизита ще се превърне в дребни подаръчета за децата.

Пухкава погача за здраве

Традицията повелява на този празник да има питка. Подготвили сме вкусна пухкава погача.

Разгледайте и другите ни предложения за Училище & Градина